Utmattningssyndrom

KBT vid utmattningssyndrom

Om du har upplevt stress under en längre tid utan att få tillräckligt med vila och återhämtning, börjar kroppen att säga ifrån. Långvarig stress på arbetet, av långvarig arbetslöshet, och av olika slags omständigheter i privatlivet kan göra att du upplever en allt mer påtaglig trötthet, och i förlängningen till en fullständig utmattning – såväl psykisk som fysisk.


De kroppsliga symtomen vid utmattningssyndrom uppstår vanligen först, till exempel genom problem med värk i ryggen, axlarna och i nacken. De psykiska symtomen vid utmattningssyndrom kan visa sig i form av sömn- och koncentrationssvårigheter, och även i form av ångestkänslor. Det ena symtomen förstärker den andra, och den negativa spiralen förstärks. Det är vanligt att skuld- och skamkänslor infinner sig, eftersom man upplever att den personliga prestationsförmågan försämras. Med tiden kan ett allmänt tillstånd av oro utvecklas.

 

Återhämtning genom KBT-samtalsterapi

Vi kan erbjuda ett bra stöd i återhämtningen genom KBT-samtalsterapi. I en lagom takt hjälper vi dig att återgå till en normal tillvaro. Det kan behövas en längre period, och det ska det kunna få göra, men det kan utmynna i en bättre tillvaro än tidigare. I grunden handlar det om hjälp till självhälp.


Du är välkommen att kontakta oss, KBT samtalsterapi i Stockholm, för kompletterande information. Du når oss på telefon 070-680 31 00. Lämna ett meddelande - vi ringer alltid tillbaka så snart vi kan!


Du kan även skicka e-post till info@kbt-samtalsterapi.com, glöm inte att ange ditt namn och telefonnummer - vi kontaktar dig så snart vi kan!